Kumal u Siraču otvorio novi pogon za proizvodnju sandwich panela

24.04.2008.


Tvrtka Kumal d.o.o. je dana 24.04.2008. u Siraču, mjestu desetak kilometara udaljenom od Daruvara, otvorila novi pogon za proizvodnju sandwich panela u koji je uloženo 30 milijuna kuna. U novom Kumalovom pogonu proizvode se lagani sandwich paneli od jezgre EPS-a (ekspandirani polistiren) sa ili bez dodatka gipsa i kamene vune, a koriste se kao zidni, stropni i krovni paneli u gradnji industrijskih hala, proizvodnih i komercijalnih građevina, hotela, škola, sportskih dvorana.

Proizvodni pogon otvorio je Miroslav Čaćija, župan Bjelovarsko-bilogorske županije, a na svečanom otvorenju uzvanike su pozdravili i predstavnici Kumala, Zlatko Kufner, predstavnik vlasnika i Anamarija Lalić, predsjednica Uprave Kumala.

U pogonu je zaposleno desetak novihradnika, dok ukupni kapacitet proizvodnje sandwich panela može dosegnuti i do milijun četvornih metara, u tri smjene rada.

Predsjednica Uprave Kumala Aleksandra Lalić, istaknula je kako je činjenica da Hrvatska bilježi značajan uvoz sandwich panela, uvelike utjecala na odluku o investiciji u proizvodnju. "S novim proizvodnim pogonom te rastom ukupne proizvodnje Kumal prerasta u jednu od vodećih tvrtki u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Ojačali smo poziciju na domaćem tržištu, zasigurno otvorili i put na nova, strana tržišta, a u nadolazećem razdoblju 30 posto proizvodnje namijenili smo izvozu."-rekla je Aleksandra Lalić.

Odlična izolacijska svojstva sandwich panela, brzina gradnje te velike arhitektonske i estetske mogućnosti, razlog su široke primjene ovog proizvoda te garancija uspješnog plasmana i na europskom tržištu.
povratak na vrh

tel
+385 (0)1 36 94 875
mail


© 2011. Kumal d.o.o. Sva prava pridržana. Uvjeti korištenja