JESTE LI ZNALI?
EPS je materijal koji se može 100% reciklirati. EPS ne pospješuje rast mikroorganizama, ne truli, ne stvara plijesni, ne raspada se.

EPS i ekologija

EPS predstavlja elegantno riješenje. Zašto? Zato jer se za proizvodnju EPS-a koristi vrlo malo energije, a upotrebljena voda se reciklira. EPS nije toksičan jer ne sadrži ugljikovodike supstituirane halogenim elementima (poput fluora i klora). ESP je dobro rješenje jer pogonski (ekspandirajući) plin pentan nije opasan. EPS je lagan, i u odnosu na ostale termoizolacijske materijale EPS je jeftiniji.
Uporabom toplinske izolacije direktno se utječe na količinu energije koja je potrebna za zagrijavanje prostorija što znači da boljim izoliranjem postižemo efekt smanjenja utroška goriva potrebnog za zagrijavanje prostorija. Uporabom EPS-a kao toplinske izolacije indirektno utječemo na smanjenje emisije CO2 u okoliš i time ČUVAMO PRIRODU.

EPS je materijal koji se može 100% reciklirati. EPS ne pospješuje rast mikroorganizama, ne truli, ne stvara plijesni, ne raspada se. Zato se s pravom može reći da EPS (stiropor®) nema negativnog utjecaja na okoliš, dapače, upravo radi njegove osnovne primjene u graditeljstvu, a to je ušteda energenata, te mogućnosti njegovog jednostavnog recikliranja, jedan je od najvažnijih čimbenika u zaštiti okoliša.

Molimo Vas da, ako u vašem mjestu postoje mjesta za sakupljanje EPS-a za recikliranje, ne bacate EPS na mjesta koja za to nisu predviđena, već i nama pomognete u zajedničkom cilju, a to je očuvanje NAŠEG ZAJEDNIČKOG OKOLIŠA.


povratak na vrh

tel
+385 (0)1 36 94 875
mail


© 2011. Kumal d.o.o. Sva prava pridržana. Uvjeti korištenja